Informatie met betrekking tot Fysiotherapie na COVID-19 (Corona Virus)

Het COVID-19 kan tal van fysieke en mentale problematiek met zich meebrengen in de nasleep ervan. Misschien heeft u er zelfs voor in het ziekenhuis of op de IC gelegen. Dan kunnen de gevolgen van dit virus en de ziekenhuisopname een combinatie van serieuze klachten vormen op het gebied van verminderd uithoudingsvermogen, ademhalingsproblemen, concentratieproblemen, veel onverklaarbare spierpijn, neuropathie, spieruitval, etc. Dit soort langdurige klachten kunnen makkelijk nog tot een jaar uw leven beheersen. Dit verschilt echter sterk per individu.

Uw specialist / huisarts kan u hierin adviseren om de juiste nazorg te krijgen. Fysiotherapie is een onderdeel van de tak paramedische herstelzorg die kan bijdragen in uw herstel.

COVID-19 herstelzorg in de vorm van fysiotherapie bieden wij al veelvuldig aan in deze praktijk op individuele basis. Hierbij zal er nauwkeurig gekeken worden naar uw ziektebeeld, uw specifieke klachten, uw doelen en de daarbij horende behandelmethoden. Dit kan bestaan uit oefentherapie gericht op uithoudingsvermogen en spierkracht, ademhalingsoefeningen, adviseren in belasting in het alledaags leven en verbeteren van de neuro-motorische functie.

Informatie over de vergoeding vanuit uw zorgverzekering

Fysiotherapie gericht op COVID-19 herstel wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Dit bestaat uit maximaal 50 behandelingen in een aaneensluitende periode van 6 maanden. U heeft hiervoor wel een verwijzing van de huisarts of de specialist nodig, zodat aangetoond kan worden dat u deze zorg werkelijk nodig heeft. (Voor alle zorg vanuit de basisverzekering geldt het eigen jaarlijkse risico).

Mocht u met blijvende klachten rondom dit virus kampen, neem dan contact op met onze praktijk om advies te vragen of om een afspraak te maken. Per mail info@janssenendejong.nl of per telefoon 078- 618 38 34

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de site van het Zorginstituut Nederland:
https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/paramedische-herstelzorg-na-covid-19