Valpreventie / Balanstraining

Op onze praktijk wordt ook balanstraining, of beter gezegd, valpreventietraining gegeven.

Deze training is logischerwijs perfect voor mensen met stabiliteits- en balansproblemen in het dagelijks leven. Dus heeft u moeite met lopen en/of heeft u niet goed een idee waar uw balansproblemen vandaan komen, dan kunt u hiervoor bij ons terecht.

De training zelf zal gericht zijn op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (met name 65+) door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Hierbij staat contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht centraal. Dit zal u aangeleerd worden aan de hand van persoonlijke begeleiding en oefeningen die aangepast worden naar uw niveau. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel.

Mocht u het prettig vinden, dan is het ook mogelijk om in tweetallen te komen.

Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U leert dus om NIET te vallen.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen, door gewoon het telefoonnummer van de praktijk te bellen (078 - 618 38 34) of een email te sturen naar info@janssenendejong.nl