Fysiotherapie

Lekker bewegen, dat vinden we heel normaal en dat is natuurlijk ook heel normaal.

lekker bewegen in je alledaags leven,
lekker bewegen in je werk,
lekker bewegen in je vrije tijd,
lekker bewegen tijdens je sport.

En dit allemaal op je eigen niveau, variërend van jong tot oud, van man tot vrouw, van recreant tot topsporter. Maar allemaal lekker in beweging.

Maar dan opeens... gaat het bewegen niet zo lekker meer. Het bewegen gaat moeizamer, het bewegen gaat gepaard met pijn, het bewegen gaat stijver, het bewegen gaat niet meer zover als normaal. En dat kan zomaar ontstaan, geleidelijk aan of zelfs heel sluipend.

Gelukkig gaan veel perioden van minder lekker bewegen vanzelf over, maar helaas niet altijd. Dan ontstaan er klachten die ons bewegen steeds meer gaan hinderen, die ons beperkingen blijven opleggen, die onze nachtrust gaan verstoren. Dat is het moment om advies en hulp te vragen bij de specialist van het bewegen, "de fysiotherapeut".

Dat doet u niet alleen, jaarlijks gaan ongeveer 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut.

Samen met u gaat de fysiotherapeut op zoek naar de oorzaken van uw klachten, van factoren die de klacht in stand houden of verergeren en natuurlijk naar de mogelijkheden om van uw klachten af te komen, zodat er weer lekker bewogen kan worden. Wanneer niet alle klachten kunnen worden opgelost, gaan wij samen met u op zoek naar een nieuw bewegingsniveau waarin u toch weer zo optimaal mogelijk kan bewegen en functioneren.

Nadat u door de fysiotherapeut onderzocht bent, wordt er een behandelplan opgesteld en met u besproken. Gezamenlijk gaan we dan aan het werk om uw klachten op te lossen of te verminderen. Hiervoor kan de fysiotherapeut diverse technieken gebruiken, zoals massage voor ontspanning van spieren, mobilisatietechnieken voor het vergroten van de bewegingsuitslag van gewrichten en technieken om de pijn te verminderen.

Maar zeker ook zo belangrijk is uw eigen inbreng. Er worden oefeningen uitgevoerd met als doel onder meer het versterken van spieren en het behouden en vergroten van de beweeglijkheid van de gewrichten. Daarnaast kan er ook geoefend worden om uw gewrichten stabieler te maken en ze meer te kunnen belasten. Verder kunnen oefeningen worden gegeven voor uw houding en wijze van bewegen. U wordt ook geadviseerd hoe om te gaan met uw klacht(en) en hoe u deze klachten eventueel kunt voorkomen.

Ook wordt er behandeld, geoefend en geadviseerd om u beter om te laten gaan met eventuele blijvende beperkingen ten gevolge van leeftijd en/of langdurige aandoeningen.

En dit allemaal tot doel om uiteindelijk weer lekker te kunnen bewegen op uw eigen niveau.

Op de site van www.defysiotherapeut.com vindt u verdere informatie en ook uitleg over een aantal klachten en aandoeningen, die door de fysiotherapeut behandeld kan worden.