Handtherapie

Lekker bewegen, dat vinden we heel normaal en dat is natuurlijk ook heel normaal.

lekker bewegen in je alledaags leven,
lekker bewegen in je werk,
lekker bewegen in je vrije tijd,
lekker bewegen tijdens je sport.

Maar dan opeens... gaat het bewegen niet zo lekker meer. Het bewegen gaat moeizamer, het bewegen gaat gepaard met pijn, het bewegen gaat stijver, het bewegen gaat niet meer zover als normaal. En dat kan zomaar ontstaan, geleidelijk aan of zelfs heel sluipend.

Dit geldt natuurlijk voor alle gewrichten van ons lichaam. Klachten kunnen heel herkenbaar zijn voor alle gewrichten, maar gewrichten kunnen ook zeer specifieke eigen klachten hebben. Dit vereist dan specialistische kennis en een uitgesproken benadering van onderzoek en therapie voor zo'n specifiek gewricht.

Dit uitgangspunt geldt zeker ook voor de hand. Onze handen kunnen heel veel, Ze zijn sterk maar ook weer heel subtiel in kracht, ze kunnen groots bewegen via een vuist maar ook weer heel subtiel iets oppakken met twee vingers. Naast allerlei vormen van bewegen in kracht en grootte, voelen wij ook heel veel met onze handen (de tast) en kunnen wij via onze handen ook heel veel gevoel en emotie overdragen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van ons lichaam.

Dit unieke en hele mooie onderdeel van ons lichaam vereist dan ook specialistische kennis, zowel in anatomie, pathologie en traumatologie, als ook in specialistische zorg (o.a. plastisch chirurg) en in therapie.

De handtherapeut heeft zich gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van deze klachten van de hand en pols. Ook is de handtherapeut de uitgesproken persoon om u te helpen bij de revalidatie na hand- en polsoperaties.

In deze praktijk heeft Lex Janssen zich gespecialiseerd tot handtherapeut. Voor het maken van een afspraak kunt u naar de praktijk bellen (078 - 618 38 34) of een email versturen naar lex.janssen@janssenendejong.nl.

In de regio van Dordrecht en omstreken werken wij samen binnen een netwerk van fysio- en ergotherapeuten, die zich gespecialiseerd hebben in klachten van hand en pols. Voor meer informatie zie www.voordehand.com.