Fysiotherapeuten

Lex Janssen

In mei 1979 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie te Rotterdam.

Na een aantal korte waarnemingen ben ik per 1 oktober 1979 gaan werken in de wijk Sterrenburg te Dordrecht in een praktijk voor fysiotherapie. Op 30 augustus 1993 heb ik mijn eigen praktijk geopend op Zwaluwenburg nr. 3.

Na mijn studie Fysiotherapie heb ik de vervolgopleiding Manuele Therapie SOMT gedaan, waar ik in 1988 met succes afstudeerde. Ook voor deze specialisatie ben ik ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Manuele Therapie.

In januari 2016 heb ik de opleiding tot handtherapeut met succes afgerond. Ook voor dit specialisme heb ik mij ingeschreven in het register van handtherapeuten.

Om in de kwaliteitsregisters geregistreerd te blijven, volg ik regelmatig cursussen, lezingen en symposia.

Natuurlijk onderschrijf ik ook het kernthema van onze beroepsgroep KNGF: Leven is Bewegen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk en ontspannend om te sporten, waarbij het racefietsen duidelijk op de eerste plaats staat. In de winterperiode probeer ik mijn conditie op peil te houden met hardlopen (niet langer dan 10 km). Met onze Golden Retriever "Storm" ga ik dagelijks op pad voor een stevige wandeling Ook activiteiten met mijn gezin en een heerlijk spannend boek lezen vind ik heel leuk om te doen.

Werktijden Lex Janssen

maandag 07:30 - 18:30
dinsdag 07:30 - 21:00
woensdag afwezig
donderdag 07:30 - 18:30
vrijdag 07:30 - 18:00

Voor direct contact met mij kunt u bellen naar de praktijk 078 - 618 38 34,
maar ook mailen naar lex.janssen@janssenendejong.nl

BIG nummer: 19034011504
Vincent van de Koppel

In juni 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda. Ik heb tijdens deze opleiding ook de minor Rehabilitation aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Hierbij heb ik een voorbereidend stuk geschreven voor het Amsterdam Medisch Centrum over de revalidatie van post-IC-patienten.

Hierna ben ik gelijk aan de slag gegaan als waarnemer in een grote fysiotherapie praktijk in Breda. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in Niet Aangeboren Hersenafwijkingen (NAH), longproblematiek (als COPD) en orthopedische klachten.

Vanaf april 2016 ben ik in deze praktijk vier dagen in de week werkzaam. Ik ben van plan om veel cursussen en lezingen te gaan volgen om de snelle ontwikkelingen van ons vakgebied van fysiotherapie bij te houden en zo mijn nieuwsgierigheid te voeden.

Gezien de combinatie van ervaring met betrekking tot longproblematiek en post-IC patiënten zal ik de revalidatie met betrekking tot COVID-19 zoveel als mogelijk op mij nemen en bent u van harte welkom.

Vanaf september 2019 ben ik gestart met de deeltijd master Fysiotherapiewetenschappen aan het Universitair Medisch Centrum van Utrecht. Dit zal in totaal 3 jaar gaan duren. Hiernaast blijf ik natuurlijk wel gewoon werken.

Verder ben ik een erg actief persoon. Ik heb altijd in het eerste elftal van v.v. Wieldrecht gespeeld en ben daar nu al een tijd actief als fysiotherapeut van de club en ben ik daar ook één avond in de week aanwezig voor leden van de voetbalvereniging.

Ook zit ik in de muziek en sta ik beter bekend als dj Vinnie Rosso. Dit is een grote hobby van me die wat uit de hand is gelopen. Samen met mijn vrienden zoek ik ook graag de gezelligheid op, of ik zelf nu moet optreden of niet. Geniet van het leven en haal eruit wat erin zit, is mijn motto!

Als fysiotherapeut ben ik voorstander van het activeren van de patiënt om de klacht zoveel mogelijk zelf te laten ervaren en om hier zo goed als mogelijk van te revalideren.
Achterliggende gedachte daarbij is dat het altijd beter kan en we altijd het uiterste eruit proberen te halen. Daarnaast heb ik ook al meerdere cursussen gevolgd met betrekking tot sportblessures die hierop inhaken.

Bij mij staan trainen en actief revalideren dus meer centraal. Een onderdeel daarvan is dus ook de valpreventietraining die ik geef.

Werktijden Vincent van de Koppel

maandag 07:30 - 19:00
dinsdag 07:30 - 18:30
woensdag 07:30 - 18:30
donderdag 07:30 - 18:30
vrijdag afwezig ivm studie

Voor direct contact met mij kunt u bellen naar de praktijk 078 - 618 38 34, maar ook mailen naar vincent.vande.koppel@janssenendejong.nl

BIG nummer: 69919928304